BB&B Beach edition Part II

SecretarisNewsLeave a Comment

Almere – Bier Bands & Bunkeren is hét evenement voor de bier liefhebbende, muziek minnende en dieet ontwijkende Almeerder.
Als vervolging op de editie van vorige zomer hebben Steel Creek & Stichting Bier, Bands & Bunkeren besloten om de samenwerking voort te zetten en een vervolg te geven aan de Beach editie van vorig jaar.
Afgelopen zomer is de stichting begonnen met het opzetten van een buiteneditie van het evenement dat ooit gestart is vanuit de een studentenvereniging waar al heel wat artiesten de revue hebben gepasseerd die later weer bekend
Het gaat bij Bier, Bands & Bunkeren om 3 basis ingrediënten die elke editie terug komen; lekker bier, leuke bands & overheerlijk eten!
Voor aankomende editie zijn er weer verschillende bands gepland en de speciaal bieren weer gekozen!

Zet dus snel in je agenda:
25 Mei 2019 vanaf 15:00 bij Strand duin / Steel Creek (IJmeerdijk 4, 1361 AA Almere)

En de entree? Die is gratis!

Voor onze trouwe fans hebben we wel een extraatje: Namelijk het VIP Biertje: Alleen te koop via onze website

Wissel van de wacht

SecretarisNewsLeave a Comment

Aan ieder begin zit een eind en aan ieder eind zit een begin.
Naast dat onze penningmeester Erik ons gaat verlaten. Vind er nog een wijziging plaats binnen de organisatie van Bier, Bands en Bunkeren. Chiro zal het stokje van Rik overnemen in de keuken.

Maar wees niet getreurd hij zal nog steeds zijdeling betrokken blijven, maar een in een andere rol. Het gevoel van Bier, Bands en Bunkeren zullen wij blijven waarborgen. Je kunt nu een ander gezicht aanspreken, voor jouw voorstellen over Bier, Eten en aanverwante zaken.

Voor de dieet ontwijkende en Bier liefhebbende bezoekers van Bier, Bands en Bunkeren kunnen wij garanderen dat er qua beleving van de avonden niet veel gaat veranderen. Omdat het kookteam geheel intact blijft en voor de volgende edities weer klaarstaat om die heerlijke Burgers voor jouw te bakken, de lekkerste biertjes voor jouw uit te zoeken en dat in een prachtige aangeklede ruimte.

Rik en Chiro blikken kort terug en vooruit:

Rik:
Als een van de oprichters van B,B&B ben ik vanaf de start al betrokken en heb onze feestjes zien groeien, van een eerste editie met 30-40 bezoekers bij [‘Endzjin] tot XXL editieś bij de Meester en zelf een heuse buiten editie bij Steel Creek. Ik zelf kijk met trots terug op de groei die we doorgemaakt hebben met de oprichting van de stichting, de XXL editie’s en de groei van “mijn” kookteam als hoogtepunten.

Deze groei en hoogte punten, betekende wel dat ik er steeds meer tijd aan kwijt was. Een aantal dagen vrij nemen van mijn dagelijkse werk, waren de laatste paar edities geen uitzondering. Dan moet ik helaas (lastige) keuzes maken en mijn huidige functie overdragen.

Maar niet getreurd, ik blijf onderdeel van het kookteam en wil me daar voornamelijk focussen op het creëren van nieuwe gerechten en nieuwe bier belevenissen. Omdat ik zijdelings betrokken blijf weet ik wat er voor dit jaar aan staat te komen, en dat is wederom niet mis en ik weet dat mijn functie bij deze edties bij Chiro in goede handen is.

Chiro:
Ik kan het me nog goed herinneren dat ik gevraagd werd om te helpen in de keuken, waarbij ik dacht dat het maar eenmalig was. Na meerdere edities te hebben mee gedraaid en bij de XXL editie wat meer touwtjes in de handen te hebben gekregen, was het mij al snel duidelijk dat ik Bier Bands en Bunkeren niet tijdelijk kon doen. Samen met de organisatie vind ik het leuk om na te denken over nieuwe ideen, maar ook om te kijken naar nieuwe soorten speciaal bier. Iedereen te laten genieten, en vooral the all round experience voor iedereen kostbaar te maken. Zoals Rik al aan heeft gegeven zal hij nog op de achtergrond aanwezig zijn, maar wees niet bang je kan met je vragen of adviezen omtrent bier en het eten zeker bij mij terecht!

Mijn rol als penningmeester…

SecretarisNewsLeave a Comment

Afgelopen jaar april 2018 begonnen met de rol als penningmeester bij BB&B. Met deze rol heb je het overzicht over alle in- en uitgaven van onze organisatie, althans, iedereen levert zijn facturen, bonnen en meer financiële feiten aan mij aan en voor mij de taak om dan het overzicht te creëren ;-). Met de vijf jaren ervaring die ik had als penningmeester bij een basisschool was dit toch een uitdaging. Een school of een stichting, dat is een hele andere administratie. 

Het begon dus met een bezoekje aan de bibliotheek. Boekje lenen, 3x verlengen, terugbrengen, nieuwe boekje lenen, 3x verlengen, etc. Tot de kennis er goed in zat. Eigenlijk is het best leuk dat boekhouden. Het hebt alleen de juiste tools nodig om alles te administreren. 

Daar schort het nog wat aan in deze maatschappij, alles kost geld natuurlijk en het hebben van een online pakketje, ja daar zitten kosten aan. Kosten die al snel te hoog zijn voor BB&B. Oplossing: Excel!

Ik begon met een Excel bestand aan te maken die het administreren eenvoudiger maakte. Met mijn kennis als programmeur was al snel een Excel bestand aangemaakt die al het rekenwerk voor me deed. Heerlijk als dat werkt zoals gepland. Grafiekje hier en lijstje daar. Erg prettig. Om daar te komen ben je echter wel even wat tijd kwijt. Resultaat, een bestand waar je facturen mee maakt, alle in- en uitgaven administreert, alle debiteuren en crediteuren staan er in, factuur bewaking en niet te vergeten voorraadbeheer. Ik moet echter zeggen dat het nog steeds niet helemaal af is. Zou nog mooi zijn om balansen eruit te halen waar alle posten op het eigen vermogen nog onderverdeeld zijn in hulprekeningen. Als je me nu kwijt bent, gelijk heb je..

Vorig jaar heb ik ook gesproken met verschilde partijen over bierprijzen, huur locaties en heb ik bijeenkomsten bijgewoond voor het verkrijgen van subsidies. We willen natuurlijk scherp geprijsd blijven met een mooi programma en nog lang zo door kunnen gaan. 

Natuurlijk ben je er bij elke BB&B editie bij en steek je de schouders eronder om elke editie weer een succes te maken. Leuke is dat ik er vanaf de eerste bij ben geweest, maar dan als genietende consument. 

Het boekjaar 2018 zit er inmiddels op, de kascommissie is langs geweest en heeft advies geven om decharge te verlenen aan het gehele bestuur over het financiële beleid in 2018. Lekker. 

— 

Begin januari dit jaar heb ik BB&B te kennen gegeven dat ik mijn functie als penningmeester neer leg. Er is totaal geen kwaad bloed hoor, integendeel. Voor mij is na zes jaren penningmeester te zijn geweest de uitdaging er af, tijd om weer de genietende consument te worden.

Denk jij na het lezen van dit stukje: “Dit lijkt mij nou echt iets voor mij!”, dan is het handig dit kenbaar te maken bij het bestuur op bestuur@bierbandsbunkeren.nl 

In iedere geval hoop ik jullie allemaal weer te zien bij een volgende editie van BB&B, dus houd de digitale media goed in de gaten voor updates!

Proost,

Erik Christoffer

Nieuwe ronde nieuwe kansen!

SecretarisNewsLeave a Comment

Aanstaande donderdag gaan we weer bij elkaar zitten om plannen te smeden! Zin in! Mocht iemand iets hebben wat we echt niet moeten vergeten of heb je een leuk idee?

 We gaan weer er iets moois van maken.

Op naar 2019!

SecretarisNewsLeave a Comment

Beste bezoekers / vrienden en ambassadeurs van BBB!

Allereerst willen wij van BBB jullie allemaal nog even welkom heten in 2019 (De beste wensen zijn we helaas te laat mee :))
Gisteren hebben wij hard gewerkt aan de organisatorische plannen en visie voor 2019!

Dus ook in 2019 komen er weer gave evenementen aan dus houdt onze website in de gaten!

Bier Bands & Bunkeren bedankt Mandy van Empathy Consultancy voor haar geweldige bijdrage!

de foto’s staan online

SecretarisNewsLeave a Comment

Beste bezoekers van bier, bands & bunkeren!

Vanaf vandaag is het zover; je kunt jezelf terug gaan zoeken tussen de foto’s van ons laatste BBB festival editie 18!

De foto’s zijn beschikbaar in het fotoalbum boven in de site in het album “Bier Bands & Bunkeren XXL Festival 2018 – Editie 18″.

Houdt onze website in de gaten voor informatie over het volgende evenement en allerlei andere leuk berichten!

Tot snel!

Het team van Bier, Bands & Bunkeren

Meet the team… Chiro

SecretarisNewsLeave a Comment

Welkom bezoeker!

Achter het concept van Bier, Bands & Bunkeren zitten allemaal vrijwilligers die zich inzetten voor een te gekke avond!

Aan mij de eer om deze vrijwilligers aan jullie voor te stellen, als eerste is onze Chiro aan de beurt!

Wie is Chiro?

Ik ben Chiro Stol 23 jaar oud en studeer HBO Verpleegkunde. Ik ben een gezelligheids persoon en hou er van om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Zoals je hierboven al kunt lezen ben ik in het dagelijks leven student, hiernaast zit ik ook nog op scouting en ben ik daar vrijwilliger. Om alles te bekostigen werk ik ook nog bij Stichting Roebia Zorg, dit is mijn bijbaantje.

Wat doe je voor Bier, Bands & Bunkeren?

Voor Bier, Bands & Bunkeren doe ik verschillende dingen, maar over het algemeen sta ik samen met Rik in de keuken de heerlijke burgers voor te bereiden. Daarnaast help ik waar ik kan met versieren en het bedenken van nieuwe ideeën voor de editie die volgt.

Jouw favoriete bier is…

Mijn favoriete bier, dat is een lastige omdat ik van meerdere speciaal biertjes hou. Ik denk dat voor mij Delerium Tremens op nummer 1 komt te staan.

Jouw favoriete band is…

Mijn favoriete band is op dit moment mumfords and sons.

Jouw mooiste BBB herinnering is…

Mijn mooiste BB&B herinnering is een lastige, ik heb vele mooie momenten mee gemaakt bij BB&B. Maar als ik dan toch echt moet kiezen is het, het moment dat ik van Rik mijn eigen BB&B shirt overhandigd heb gekregen.

Wat je verder nog kwijt wilt is…

Dat ik super trots ben op waar we nu zijn met BB&B en ik uit kijk naar de edities die nog gaan komen.

 

Namens het bestuur van Bier, Bands & Bunkeren bedankt Chiro voor je mooie bijdrage en dat je er nog maar vele edities bij bent!

Rory