STAD CENTRUM – Precies een jaar geleden namen Patrice Swart en Rik van Vliet het initiatief voor een tweemaandelijkse avond vol bier, live muziek en lekker eten: Bier, Bands en Bunkeren. In de loop van de tijd is Robin Scheick aan het organisatieteam toegevoegd en samen organiseren ze vrijdag 29 juli de jubileumeditie.

Het team van Bier Bands en Bunkeren: Robin Scheick, Patrice Swart en Rik van Vliet. (Foto: aangeleverd)

Vanaf 19.00 uur start de avond in De Dromedaris, de sociëteit van de Almeerse studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. aan de Rentmeesterstraat 2B. Dat is de vaste stek voor Bier, Bands en Bunkeren. “Maar onze doelgroep is wel alle Almeerders”, benadrukt Patrice. De jongens kennen elkaar van de studentenvereniging en zijn inmiddels allemaal afgestudeerd en aan het werk. Maar ze misten een leuke plek in de stad om uit te gaan. “Toen we gingen werken zochten we een plek om plezier te maken, maar dat konden we niet echt vinden.” Bier, bands en bunkeren was geboren. “Het is een avond voor 25 of 30-plussers met lekkere, door Rik zelfgemaakte hamburgers, goeie live muziek en lekker bier. We hebben per avond zo’n veertig biersoorten waar ook heel speciale bieren bij zitten. Daar houden mensen van.”
Voor wat de muziek betreft willen de jongens ‘beginnende bands een podium bieden’, en daarvan zijn de eerste succesverhalen al een feit. Patrice: “We hebben elke avond twee bands: een Almeerse band en een band van buiten Almere. De Almeerse band Jack Rabbit had haar eerste optreden bij ons op het podium en is daarna gevraagd om deze zomer op te treden op een muziekfestival in Duitsland. Die band is dus al Europees doorgebroken!”
De entree voor Bier, Bands en Bunkeren is gratis en Patrice, Rik en Robin organiseren de avond vrijwillig. “Robin werkt als geluidsman en hij doet het geluid. De opbrengst van de avond gaat deels naar de artiesten, die 75 euro krijgen voor drie kwartier spelen, en naar de studentenvereniging, die dat weer investeert in nieuwe apparatuur. Zo wordt het geluid daar steeds beter.”

BBB festival

De jongens zijn van plan om het tweemaandelijkse concept voorlopig op dezelfde voet door te laten gaan. “Met een toevoeging: 30 september houden we in samenwerking met poppodium De Meester een festival. In vier zalen van De Meester spelen deze avond tien verschillende bands. Een soort uitgebreide versie van Bier, Bands en Bunkeren. Dat willen we jaarlijkse terug laten komen.”
Vrijdag 29 juli vanaf 19.00 uur met dan een optreden van de Almeerse singer-songwriter en producer Kasper Burger. KASPER bracht in april zijn eerste single ‘I’ll Be Around’ uit. Entree is gratis.

Artikel geplaatst op: 26 juli 2016 – 11:00 in de Almere Deze week