Door Hestia Ruben
STAD CENTRUM – Na drie jaar en vijftien edities is het evenement Bier, Bands & Bunkeren zó gegroeid dat vaste locatie De Dromedaris, de sociëteit van de Almeerse studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A., te klein is. De eerstvolgende zestiende editie op vrijdag 20 april is in de nieuwe locatie, slechts een deur verderop bij poppodium De Meester.

Bier, Bands & Bunkeren is voor ‘bierliefhebbende, muziekminnende en dieet-ontwijkende mensen’. (Foto: aangeleverd)

“Elke editie, om de drie maanden, hebben we over de honderd bezoekers. Wij zijn te groot geworden voor de ruimte van de studentenvereniging”, vertelt Patrice Swart, voorzitter van de stichting Bier, Bands & Bunkeren. “Nu hebben we een samenwerking gesloten met De Meester. Het jaarlijkse festival deden we ook al in De Meester, nu dus ook de reguliere edities in dat poppodium.” In De Meester is plek voor zo’n driehonderd bezoekers.
Het concept Bier, Bands en Bunkeren is ‘een avond vol bier, live muziek en lekker eten’ en is ontstaan vanuit de studentenvereniging. “We zijn het gestart omdat we vinden dat Almere dat nodig heeft, het is iets extra’s voor Almere. We richten ons op de doelgroep 25 jaar en ouder en daarvoor heb je in Almere niet veel. We doen dit ook met eigen geld en maken geen winst. We doen het puur om iets toe te voegen aan het Almeerse uitgaansleven.”

Het bier en de bands

Vrijdag 20 april komt de Almeerse brouwerij Stijl langs om haar biertjes te serveren. Maar ook is er genoeg ander (lokaal) bier te proeven en er zijn versgemaakte hamburgers te koop. De deuren gaan om 19.00 uur open. Om 20.00 begint er een pubquiz en om 21.00 uur starten de bands. Eerste optreden is van Aniek de Boer and the Tizmusic band. Om 22.00 uur is de beurt aan The failed Jimi Hendrix tribute experience en om 23.00 uur The Royal Hillbilly Club. Om 24.00 uur wordt de avond afgesloten door het DJ-duo Altijd het zelfde liedje met Vinyl.
Kaartjes kosten 6,30 euro (dat is inclusief servicekosten) en toegang is voor 18 jaar en ouder. Een kaartje inclusief hamburger kost 11,30 euro.

Artikel geplaatst op: 17 april 2018 – 10:14